För mig handlar hållbarhet inte bara om produktion och material, utan om något mycket större. Nämligen att ställa sig frågor som: Hur och vad konsumerar jag? Hur kan jag ”slow, stylish och sustainable” ändra mina vanor och tänka mer hållbart? Tar jag hand om mig själv? Skapar jag det utrymme som jag behöver i mitt liv och min garderob?  Vi har alltid ett val.
-Katarina Waldenström


hållbara kläder
bidrar till hållbara kvinnor
som ger ett hållbart samhälle

INSPIRATION
Min inspiration kommer från dialoger och diskussioner, från media och min omgivning. Jag håller mig uppdaterad på vad som händer i min omvärld och fokuserar på de saker som jag anser vara mer uthålliga än andra. De områden jag följer är mode, konst och kultur, både nationellt och internationellt med perspektiven; miljö, ekonomi och det sociala.

MATERIAL
– Jag har inte jagat efter eko-certifieringar, utan vill skapa kläder med så litet avtryck på miljön som möjligt. Bland annat har vi skippat alla detaljer som knappar och dragkedjor så gott det går. Jag vill skapa kläder som inte noppar, som inte blir förstörda i tvätten utan kläder som är hållbara för kunden.
I klädkollektionen ingår hållbara, naturliga material som merinoull, viskos, bomullspoplin, siden och silkes sammet. Jag försöker att använda blandmaterial så lite som möjligt, men ibland måste jag kompromissa för passformens skull. 


IT'S ALL ABOUT PURENESS
STYLE WITH SUBSTANCE
FORWARD THINKING

DESIGN
Vår design är enkel, tidlös och hållbar på ett holistiskt sätt.
Förutom att vår ambition är naturmaterial och att produktionen sköts på rätt sätt, innebär det också att kollektionen passar alla kvinnor oavsett ålder, ursprung och storlek, samt att varje plagg har många användningsområden och att plaggen tål att vara tidlösa. 
Vi har också valt att använda så få detaljer som möjligt för att inte göra så mycket avtryck i vår miljö.

FÄRGER
Kollektionen består av lugna färger som ögat kan vila på. Våra basfärger är svart, grått och naturvitt.

PRODUKTION
Vi vill producera så lokalt det går. Vi arbetar endast med fabriker som följer det egna landets lagar när det gäller anställning och arbetsmiljö.
Vår production är enkel, med så få detaljer som möjligt där vi försöker undvika blixtlås, knappar mm. Vår design är ren och våra mönster behöver inte ändras inför varje säsong. Det innebär att startprocessen är lätt och inte så stressig. Vi följer heller inte trend och säsong och kan därför välja produktionstid som inte påfrestar våra leverantörer ytterligare. Vi vill säkerställa att de har produktion även under lågsäsong. Ibland är våra volymer så små att de lätt kan stoppas in mellan en större produktion. Vår avsikt är att arbeta länge med våra leverantörer oavsett volymer. Är man med från början är man en partner så länge varumärket lever.
 


BACK TO BASICS
TIME IS PRECIOUS